2022. máj 31.

Bevezető a bejegyzéseimhez

írta: Blogszter
Bevezető a bejegyzéseimhez

Örülök, hogy ellátogattál a blogomra!

Köszöntelek az oldalamon, ahol a teljesség igénye nélkül igyekeztem összeírni a leghasznosabb tanácsokat, praktikumokat, amelyeket gyakorló elsőgyerekes anyukaként ajánlok Neked.
Nem vagyok se csecsemősnővér, se orvos, de remélem, hogy az oldalamon semmi szakmai hibát nem vétek. Megpróbálok olyan dolgokról is írni (a valóságról), amiket sokan nem mernek leírni, nem mernek elmondani, és ezzel megnehezítik a babázás nehézségein való túllendülést.
Ha akár egy aprósággal is tudok Neked segíteni, hogy könnyebb legyen a babavárás és a szülés utáni időszak, már megérte elkészítenem ezt az oldalt.

Terhességem alatt a legtöbb ismerősöm azt ajánlotta: "a legjobb tanács, hogy ne hallgass senkire". Én ennek az ellenkezőjét javaslom. Igenis amit tudsz, olvass el az interneten (babaoldalak, appok), hallgasd meg szüleidet és barátaidat (szülésfelkészítőket, rokonokat, ismerősöket, stb.).
Viszont válogass okosan, nem kell mindent elolvasni, pláne megfogadni, csak eltárolni az információkat, hiszen egy-egy ötlet életet menthet.
Azt javaslom, hogy babád születése után (mivel valószínű, hogy nem mindenre fogsz emlékezni, illetve csak akkor nyernek értelmet a leírtak), megint olvasd el a hasznos lapokat, és nyugodtan hallgasd meg "kéretlen" tanácsadóidat, majd fogadd meg azokat a jótanácsokat, amiket az adott helyzetben jónak látsz.

Jó babavárást, szuper babázást kívánok!

Welcome to my site

I try to compile the most useful advices and practicums that I recommend to You as a practicing mother of her first child. I’m neither an infant nurse nor a doctor, but I hope I don’t make any professional mistakes on my side. If I can help you with a little bit to make the postpartum period easier, it was already worth creating this page.

During my pregnancy, most of my acquaintances recommended to me: "the best advice is not to listen to anyone." I suggest You the opposite. Read what you can on the internet (baby sites, apps), listen to your parents and friends (birth attendants, relatives, acquaintances, etc.). But choose wisely, you don't have to read or accept everything - just store the information, because an idea can "save your life".
I suggest that after the birth of your baby (as it is likely that you will not remember everything I wrote about), read my useful sheets again and feel free to listen to your "unsolicited" advisers and then accept the good ideas.

I wish you a very happy postpartum period!

Szólj hozzá